Over Paymaan

Wij bekommeren ons om het lot van wees-en straatkinderen in Kabul, Afghanistan. Paymaan betekent letterlijk: belofte. Onze belofte is om het welzijn van deze kinderen te bevorderen door onderwijs en beperken van kinderarbeid.

 

Onze belofte aan onze donateurs en sponsoren:

  • periodieke updates over het welzijn en ontwikkeling van het gesponsord kind

  • volledige transparantie van besteding

  • uitgebreide verantwoording van resultaten

  • zorgvuldige selectie van kinderen en begeleiders

  • monitoren van de ontwikkeling van het kind

Door de jarenlange oorlog in Afghanistan hebben ontelbare kinderen een of beide ouders verloren. Veel van deze kinderen zijn wezen en/of straatkinderen en behoren tot de armste en meest kwetsbare groep in Afghanistan. Noodgedwongen moeten ze al op heel jonge leeftijd op straat gaan werken om te overleven. Zij kunnen dus geen onderwijs volgen.

In 2007 nam een groep Nederlands-Afghaanse jongeren het initiatief tot oprichting van Paymaan. Wij hebben zelf de ellende van de oorlog in Afghanistan ervaren en hier in Nederland volop kansen gekregen op lager, middelbaar en hoger onderwijs. Wij realiseerden ons des te meer dat kinderen niet behoren te werken maar recht hebben op onderwijs.

Wij wilden ons verbinden met de straat-en weeskinderen door te beloven om ons in te zetten voor verbetering van hun lot. Vandaar dat gekozen is voor de naam ‘Paymaan” wat in de lokale taal staat voor: ‘belofte’.

Adopteer een kind

Wij zoeken voor geselecteerde kinderen een adoptieouder. Daarmee zorgt de adoptieouder voor het financiële welzijn en tegelijkertijd ook voor onderwijs van het kind.

 

Word adoptieouder

 

kinderen

adoptie ouderes

opleidingen

50 kinderen kans op een betere toekomst

Op dit moment steunen adoptieouders gezamenlijk 80 gezinnen en de afgelopen 15 jaar heeft Paymaan al 50 kinderen en gezinnen perspectief op een betere toekomst gegeven. Enkele van onze leerlingen zijn zelfs een universitaire studie begonnen

Contact

Wil je meer weten over Paymaan, ons ondersteunen adoptie ouder, vrijwilliger of ambassadeur worden.

14 + 14 =