Onze werkwijze

Financiële adoptie

Wij zoeken voor geselecteerde kinderen een adoptieouder. Daarmee zorgt de adoptieouder voor het financiële welzijn en tegelijkertijd ook voor onderwijs van het kind. Voordat de kinderen geselecteerd worden, doorlopen ze een zorgvuldige procedure, waarbij ze diverse bewijsstukken (zoals: ID-kaart, overlijdensakte vader, recent schoolrapport) dienen te overleggen.

Ook vindt er een huisbezoek plaats om de levensomstandigheden te beoordelen. Kinderen die zeer behoeftig zijn, worden uiteindelijk voorgesteld aan de adoptieouder.

 

Lokale vrijwilligers zien toe op aanwezigheid, inzet en resultaten op school. Elk kind wordt door de adoptieouder ondersteund met een bedrag van 45 Euro per maand. Met dit bedrag wordt niet alleen het adoptiekind zelf geholpen, maar ook de overige kinderen uit het gezin. Een ouder kan meerdere kinderen adopteren en meerdere mensen kunnen ook samen een kind steunen.

Voedselhulp

Naast regulaire financiële steun d.m.v. adoptie ontvangen de Paymaan-gezinnen hulp in natura. In de winter en in tijden van voedselschaarste en hoge voedselprijzen, geeft Paymaan voedselpakketten. In de winter aangevuld met warme kleding en dekens. Het verstrekken van eerste levensbehoeften bevordert voedselzekerheid, geeft rust en voorkomt een beroep op niet- bestaande of dure medische voorzieningen. 

Donaties ten behoeve van voedselhulp kunnen eenmalig zijn. Vanzelfsprekend legt Paymaan ook van deze hulp uitgebreid verantwoording af aan donateurs en sponsoren.

Doneren

Schenking

U kunt uw bijdrage betalen in termijnen. De minimale looptijd van adoptie is 2 jaar. Via een machtiging tot automatische incasso geeft u Stichting Paymaan toestemming om maandelijks uw donatie te incasseren.

Bent u het niet eens met uw afschrijving, dan kunt u het bedrag binnen dertig dagen terug laten boeken door uw bank. Voor het wijzigen van gegevens of het stopzetten van uw donatie, is een e-mail  aan ons voldoende.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om zelf geld over te maken.

Help kinderen met belastingvoordeel: de fiscus helpt mee

Met een periodieke schenking zijn donaties, groot en klein- fiscaal aftrekbaar. Geen drempelbedrag en ook geen maximum. Help meer kinderen met hetzelfde bedrag en maak gebruik van een periodieke schenking. Zonder tussenkomst van een notaris.

U vult eenmalig een formulier in en uw gift met belastingvoordeel is voor minimaal 5 jaar vastgelegd. Een deel van het geschonken bedrag (tot 52%) krijgt u terug van de belasting en kunt u wederom doneren.

Hoe werkt zo’n schenking met hulp van de fiscus?

Als u uw donatie aan Paymaan voor minimaal vijf jaar vastlegt als periodieke schenking, dan kunt u uw gift aftrekken van de belasting. U krijgt dan een deel van het geschonken bedrag terug van de Belastingdienst. Kiest u ervoor dat belastingvoordeel óók te doneren – geheel of gedeeltelijk – dan helpt u nóg meer kinderen, terwijl u netto hetzelfde betaalt.

Regel het meteen en vul dit formulier in om jouw schenking met belastingvoordeel vast te leggen.

Organiseer een actie

 

Een actie organiseren is misschien veel makkelijker en leuker dan je denkt. Voorbeelden van acties zijn:

  • een sponsorloop of crowd funding op school of bij je sportvereniging
  • een sport- of buurtevenement
  • een veiling
  • een benefietconcert
  • of iets wat jij geheel zelf bedacht hebt. Wij helpen je graag om er iets moois van te maken.

Kom ons team versterken, wordt vrijwilliger

Contact

Wil je meer weten over Paymaan, ons ondersteunen adoptie ouder, vrijwilliger of ambassadeur worden.

2 + 12 =