Help mee

Help jij mee om kinderarbeid te stoppen en onderwijs toegankelijk te maken voor kansarme kinderen in Afghanistan? Jouw donatie, groot of klein, kan een verschil maken! Wij geloven dat onderwijs de sleutel is tot een betere toekomst. Dit kan op verschillende manieren: structureel een kind sponsoren of via een eenmalige donatie. Namens de kansarme kinderen hartelijk dank!

Sponsor een kind

Rena

Rena

Rena is 10 jaar oud en komt uit een groot gezin. Ze heeft drie broers en drie zussen. De vader van Rena is zeven jaar geleden aan een herseninfarct overleden. Het gezin heeft het sindsdien financieel erg zwaar. Rena wil graag naar school gaan. Ze heeft grote dromen. Ze wil namelijk later arts worden zodat ze arme en behoeftige mensen kan helpen.

Somaya

Somaya

Somaya is 9 jaar oud. De vader van Somaya (Najmodin) is een paar jaar geleden overleden. Hij was de kostwinner van het gezin. Sindsdien verkeert het gezin in financiële moeilijkheden en kan Somaya niet altijd naar school gaan. Ze vindt het erg leuk om naar school te gaan. Ze wil later ook een arts worden en haar land dienen.

Doneren

U kunt uw bijdrage in termijnen voldoen, waarbij de adoptie een minimale looptijd van 2 jaar heeft. Middels een machtiging voor automatische incasso geeft u Stichting Paymaan toestemming om maandelijks uw donatie te innen.

Indien u het niet eens bent met een afschrijving, heeft u de mogelijkheid om het bedrag binnen dertig dagen door uw bank te laten terugboeken. Voor het aanpassen van uw gegevens of het stopzetten van uw donatie volstaat een e-mail naar ons.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om zelf geld over te maken.

Eenmalige donatie

Doneer rechtstreeks op:
IBAN: NL 07 RABO 0115 0464 88
T.n.v.: Stichting Paymaan

Help kinderen met belastingvoordeel: de fiscus helpt mee

Met een periodieke schenking zijn donaties, zowel groot als klein, fiscaal aftrekbaar, zonder drempelbedrag of maximum. Draag meer bij aan het welzijn van kinderen met dezelfde bijdrage en maak gebruik van een periodieke schenking, zonder tussenkomst van een notaris.

Door slechts eenmaal een formulier in te vullen, legt u uw gift met belastingvoordeel voor minimaal 5 jaar vast. U ontvangt een belastingteruggave van een deel van het geschonken bedrag (tot 52%), dat u vervolgens opnieuw kunt doneren.

Hoe werkt zo’n schenking met hulp van de fiscus?
Wanneer u uw donatie aan Paymaan voor minimaal vijf jaar vastlegt als periodieke schenking, kunt u uw gift aftrekken van de belasting. Een deel van het geschonken bedrag krijgt u dan terug van de Belastingdienst. Kiest u ervoor om dat belastingvoordeel geheel of gedeeltelijk te doneren, helpt u nog meer kinderen, terwijl uw netto betaling gelijk blijft.

Organiseer een actie

Het organiseren van een actie is misschien veel makkelijker en leuker dan je denkt. Voorbeelden van acties zijn onder andere:

  • Een sponsorloop of crowdfunding op school of bij je sportvereniging
  • Een sport- of buurtevenement
  • Een veiling
  • Een benefietconcert
  • Of iets wat jij geheel zelf bedacht hebt

Wij staan klaar om je te helpen om er iets bijzonders van te maken!